Wereldwijde filantropie

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang op meerdere continenten.

Filantropen die actief willen zijn op meerdere continenten vinden in de Koning Boudewijnstichting een uitgelezen partner, die bereid is haar expertise en filantropische infrastructuur ter beschikking te stellen.

Myriad, de samenwerking tussen de Koning Boudewijnstichting, haar filialen in Noord-Amerika en Give2Asia is daarbij een echte troef. Dit partnerschap faciliteert grensoverschrijdende giften over de vijf continenten heen en de samenwerking tussen verschillende internationale filantropische structuren:

Filantropen en schenkers hebben zo meer geografische opties en een breed netwerk van organisaties zonder winstoogmerk om te steunen, naast kwaliteitsvolle filantropische diensten en advies.

• particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die projecten van algemeen belang op meerdere continenten willen ondersteunen;
  • organisaties van het maatschappelijke middenveld ondersteunen die giften willen inzamelen op meerdere continenten.

Wereldwijde filantropie maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie over de filantropische formules.

Oproep Beurzen 2021 Fonds Elisabeth en Amelie

Beurzen voor buitenlandse studenten in een masteropleiding, om in een ontwikkelingsland stage te lopen ivm duurzaam waterbeheer. Beurzen uitgereikt door het Fonds Elisabeth &…

UCB Community Health Fund - Oproep Ondersteunende Projecten

Focus op projecten voor de geestelijke gezondheid van jongeren (15 tot 24 jaar) uit de meest kwetsbare gemeenschappen in nasleep van de COVID-19-pandemie.

Duurzaam waterbeheer in de familiale landbouw 2021 F. Elisabeth en Amélie

Steun aan projecten van Belgische organisaties die zich in de landen van het Zuiden inzetten voor een betere toegang tot de waterdistributie.

Right Livelihood Award Foundation

Right Livelihood Award 2021

Prijs voor visionaire laureaten die zich overal ter wereld concreet inzetten om bij te dragen tot vrede, rechtvaardigheid en duurzaamheid voor iedereen.

Asociacion Civil Minkai para el Trabajo Solidario

“STRENGTHEN THE EDUCATIONAL COMMUNITIES OF 21 RURAL SCHOOLS IN TUCUMAN PROVINCE, ARGENTINA”

Steunen van rurale scholen om hun onderwijskwaliteit te verbeteren op basis van de noden van lokale gemeenschappen en promoten van gelijke kansen voor alle kinderen.

Asociación CasaSito

CasaSito Youth and Teacher Development Program

Steunen van het collectieve en individuele ontwikkelingsprogramma voor jongeren; en hun leerkrachten bijscholen in gesprekstechnieken en kritisch denken.

Madeleine Wigand (Fonds)

Steun aan initiatieven ten bate van wezen in de hele wereld, aan de ene kant, en van wetenschappelijk kankeronderzoek, aan de andere kant.

AIESEC (Fonds)

Steunen van projecten en programma's van algemeen belang rond onderwijs, opleiding en de ontwikkeling van leiderschapstalenten en -vaardigheden.

Lhoist Soli Fund

Solidariteit tussen de Lhoist-groep en haar werknemers en/of naaste sociale organisaties die zwaar getroffen zijn door de Covid-crisis of enige andere pandemie of ramp.