Wereldwijde filantropie

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang op meerdere continenten.

Filantropen die actief willen zijn op meerdere continenten vinden in de Koning Boudewijnstichting een uitgelezen partner, die bereid is haar expertise en filantropische infrastructuur ter beschikking te stellen.

Myriad, de samenwerking tussen de Koning Boudewijnstichting, haar filialen in Noord-Amerika en Give2Asia is daarbij een echte troef. Dit partnerschap faciliteert grensoverschrijdende giften over de vijf continenten heen en de samenwerking tussen verschillende internationale filantropische structuren:

Filantropen en schenkers hebben zo meer geografische opties en een breed netwerk van organisaties zonder winstoogmerk om te steunen, naast kwaliteitsvolle filantropische diensten en advies.

Onze acties

  • particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die projecten van algemeen belang op meerdere continenten willen ondersteunen;
  • organisaties van het maatschappelijke middenveld ondersteunen die giften willen inzamelen op meerdere continenten.

Wereldwijde filantropie maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie over de filantropische formules.

Projectoproepen

2022 UCB Community Health Fund - Oproep Ondersteunende Projecten

Focus op projecten die gericht zijn op kwetsbare jongeren (15 à 24 jaar) die te kampen hebben met geestelijke gezondheidsproblemen of gevlucht zijn als gevolg van conflictsituati…

Bekendgemaakt

Oproep Beurzen 2022 Fonds Elisabeth en Amelie

Beurzen voor buitenlandse studenten in een masteropleiding, om in een ontwikkelingsland stage te lopen ivm duurzaam waterbeheer. Beurzen uitgereikt door Fonds Elisabeth & Amé…

Bekendgemaakt

Oproep Beurzen 2023 Fonds Elisabeth en Amelie

Beurzen voor buitenlandse studenten in een masteropleiding, om in een ontwikkelingsland stage te lopen ivm duurzaam waterbeheer. Beurzen uitgereikt door Fonds Elisabeth & Amé…

Bekendgemaakt

Kregen steun

Fondation Sainte-Elisabeth / Fonds Onco-radiothérapie

L'Espace Bien-être l'Essentiel: Zorg/activiteitencentrum voor patiënten met kanker, Namen

Na de Covid-crisis en aansluitend bij integratieve geneeskunde, unieke individuele zorg en groepsactiviteiten blijven aanbieden aan patiënten/familie, vanaf kankerdiagnose tot ee…

Evenementen

Infosessie oproep Fonds Elisabeth & Amelie

27/02/2023 17:00 Tot 27/02/2023 19:00

Informatie en hulp over het kandidaatsdossier voor projectoproep van het Fonds Elisabeth & Amelie “Toegang tot water in eerstelijnsgezondheidscentra”

Fondsen en filantropieformules

Lignaverda (Fonds Vrienden Van)

Filantropen steunen micro-economische projecten van vzw Lignaverda in het Sahelgebied waardoor de levenssituatie van de gemeenschap aanzienlijk verbetert.

Close The Gap International (Fonds Vrienden van)

Filantropen ondersteunen projecten van de vzw Close The Gap International die streven naar het dichten van de digitale kloof in ontwikkelingslanden.

The International Science Europe Friends Fund

International Science Europe Friends Funds speelt een leidende rol in de wereldwijde inspanningen om wetenschappelijke expertise in ontwikkelingslanden te bevorderen.

Verhalen

Sterren zelf aan de bal om verandering te brengen

Wereldwijde filantropie

“Als je een atleet bent, met een miljoen volgers op sociale media, wil je wel meer doen dan scoren op het veld. … Er zit muziek in de cocreatie met atleten.”
Thomas Preiss
medeoprichter en CEO Common Goal

“In Oekraïne is er geen grijze zone meer”

Wereldwijde filantropie

"Onafhankelijke media zijn essentieel in zulke dramatische tijden. Liga.net blijft haar missie vervullen dankzij schenkers zoals de Koning Boudewijnstichting."
Yulia Bankova
hoofdredactrice van Liga.net, een Oekraïens economisch dagblad