We dragen bij tot een betere samenleving in België, Europa en elders in de wereld.

We maken deel uit van Myriad, alliantie voor grensoverschrijdende schenkingen, die schenkers verbindt met betrouwbare goede doelen over de hele wereld om filantropie aan te moedigen, te stimuleren en te bevorderen.

Onze impact in 2023

• 133 miljoen €
    Steun
    Ondersteunde individuen en organisaties
    Actieve Fondsen

Projectoproep Fonds BNP Paribas Fortis Foundation - Meer kansen voor kinderen en jongeren in armoede

Meer kansen op school voor kinderen en jongeren in armoedesituatie

Loopt binnenkort af!

De waarde van kunst en cultuur voor zorg en gezondheid

De mentale en fysieke gezondheid en leefomstandigheden van de oudere bevolking te verbeteren, met bijzondere aandacht voor artistieke projecten.

ING Fonds voor een meer Circulaire Economie

Socioprofessionele inschakeling dankzij vaardigheden en beroepen die leiden tot een optimaal gebruik van de natuurlijke hulpbronnen

Loopt binnenkort af!

Zoek een oproep die past bij uw project

Sterpunt Inclusief Ondernemen schoolt jobcoaches om tot digicoach

Inclusie Sociale rechtvaardigheid en armoede Digitale inclusie

“In digi-taal zit ook taal.”
Christophe Danschutter
beleidsmedewerker Sterpunt Inclusief Ondernemen

Ieder Zijn Woning: naar inclusieve digitale dienstverlening

Sociale rechtvaardigheid en armoede

“In onze missie staan individuele autonomie en maatschappelijke emancipatie centraal.”
Marc Buckens
Directeur van Ieder Zijn Woning

Twee Fondsen steunen samen baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Parkinson

"Dankzij de samenwerking tussen 2 Fondsen binnen de Koning Boudewijnstichting heeft het onderzoek naar ziekte van Parkinson een flinke boost gekregen"

Publicaties en cijfers

Uw filantropisch engagement

Wenst u vorm geven aan uw engagement ?

Het Centrum voor Filantropie werkt voor u een regeling op maat uit. Onze soepele formules leiden tot een maximale impact, terwijl u de regie in handen houdt.

"Filantropie is niet alleen een zaak van grote vermogens. We kunnen ons allemaal inzetten voor het algemeen belang.”
Peter Piot
erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting