Reageren op een projectoproep

De Koning Boudewijnstichting steunt organisaties (verenigingen, OCMW’s, universiteiten, gemeentelijke administraties…) en burgers die zich inzetten voor de samenleving op vele domeinen (gezondheid, armoedebestrijding, leefmilieu, erfgoed…) in België en het buitenland. Onze steun is over het algemeen financieel van aard, maar het kan ook gaan om coaching, begeleiding op maat, netwerkvorming…

Wil u steun krijgen van de Stichting? Reageer op een van onze projectoproepen. Wij lanceren jaarlijks 200 projectoproepen en steunen meer dan 5.000 organisaties en burgers.

Zoek een oproep die past bij uw project

Projectoproepen
die bijna afgesloten zijn

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Loopt binnenkort af!

Omgevingsfonds Schoonbroek

Steun aan initiatieven van inwoners en organisaties in de wijk Schoonbroek die de woon- en leefkwaliteit rond het windturbineproject Retie E34 willen verbeteren.

Loopt binnenkort af!

Fonds Bikes in Brussels - Herfst 2023

Steunt inspanningen van aanpassing of uitrusting van de infrastructuur ten bate van de fietsmobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Loopt binnenkort af!

Nieuwe projectoproepen

Lippens (Stichting Paul, Suzanne, Renée Lippens) - 2024/1

De Stichting Lippens steunt projecten van organisaties, groepen of verenigingen die in het Brusselse werken met kansarme kinderen.

Open

Projectrekening GiPSo

Filantropen steunen projecten van ouders die in eigen regie een woon/dagbestedingsinitiatief willen starten voor personen met een beperking om hun levenskwaliteit te versterken.

Open

Klimaatfonds Leiedal voor organisaties/bedrijven (2024a)

Het Klimaatfonds Leiedal ondersteunt projecten die de strijd aangaan tegen klimaatverandering in Zuid-West-Vlaanderen en/of die onze leefomgeving weerbaarder maken.

Open

Projectsteun in 5 stappen

1. Zoek een projectoproep

Wij lanceren jaarlijks meer dan 150 projectoproepen. Zoek een oproep die past bij de eigenheid van uw project. Controleer of uw project overeenstemt met de selectiecriteria van de oproep.

Bekijk alle projectoproepen

 

2. Dien een dossier in

Hebt u een oproep gevonden die past bij uw project? Dien uw kandidaatsdossier online in

  1. Klik op de oproeppagina op 'Uw kandidatuur indienen'

  2. Log in op uw account via www.candidate.kbs-frb.be, of maak er één aan als het de eerste keer is.

  3. Vul het onlinedossier in (in meerdere stappen als u dat wil).

  4. Verzend uw dossier zodra het volledig is ingevuld.

  5. Ontvangt een bevestigingsmail en uw dossier in pdf-vorm.

Hulp nodig?

Contacteer ons via
proj@kbs-frb.be
+32 2 500 4 555

3. Selectie

Voor elke oproep evalueert een jury of een bestuurscomité, die bestaan uit onafhankelijke experts, de ingediende projecten. U krijgt per mail bericht of uw project geselecteerd is of niet.

Bekijk al onze begunstigden

 

4. Realisatie en evaluatie

Uw project is geselecteerd? Proficiat! U moet een tussentijds en/of een eindrapport indienen over de realisatie van uw project, zoals aangegeven in de overeenkomst die u zal ondertekenen. Wij evalueren ook het proces en de impact van de projecten om er lessen uit te trekken.

Impact evalueren

 

5. Communicatie

U bent onze beste ambassadeur! Aarzel niet om over uw project te praten met uw omgeving, in de media en op de sociale netwerken. Zeg waar uw project het verschil maakt en anderen kan inspireren. Neem deel aan onze jaarlijkse fotowedstrijd en win zo misschien nog bijkomende steun voor uw project.

Tips om te communiceren over uw project