VS en Canada

Filantropische stromen vanuit en naar de Verenigde Staten en Canada faciliteren, in samenwerking met KBFUS en KBF CANADA.

Om haar internationale impact te vergroten werkt de Koning Boudewijnstichting nauw samen met de leden van haar ‘familie’: KBFUS en KBF CANADA. KBFUS staat ten dienste van Amerikaanse filantropen en schenkers die goede doelen in Europa en Afrika willen steunen. KBF CANADA begeleidt Canadese filantropen en schenkers die liefdadigheidsprojecten willen uitwerken op een internationale schaal. Via de Fondsen die we beheren, ondersteunt de Stichting ook projecten in de Verenigde Staten en Canada, vooral op het vlak van onderwijs.

Onze acties

  • advies geven en oplossingen op maat voorstellen aan Amerikaanse en Canadese schenkers die overzeese goede doelen willen ondersteunen;
  • projecten van algemeen belang in de Verenigde Staten en Canada ondersteunen.

VS en Canada maakt deel uit van het programma Internationaal

Kregen steun

South Brooklyn Mutual Aid

South Brooklyn Mutual Aid

Steunen van een zelfhulpgroep om gratis kruidenierswaren, evenals speelgoed en rugzakken, te bedelen aan kwetsbare bewoners en daklozen in South Brooklyn (VS).

EPIC Foundation France

Fonds Ernest Solvay/Epic Foundation France: steun voor innovatieve leesvaardigheidstool in USA

Leerkrachten in de VS helpen om de leesvaardigheid/schoolcarrière van kwetsbare leerlingen te bevorderen via een gratis online leesvaardigheidsprogramma, ontwikkeld door CommonLi…

Raisbeck Aviation High School Solar Car Team

Raisbeck Aviation High School (RAHS) Solar Car Team

Met het Green Energy Team in de STEM-school een nieuwe zonnewagen bouwen met de nieuwste materialen en batterijen, om het record van 2019 te breken.

Fondsen en filantropieformules

European Friends International Society for Third Sector Research (ISTR)

ISTR bevordert de ontwikkeling van internationaal onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit over onderwerpen, theorieën en beleid in de derde sector.

JW House (European Friends Fund)

JW House houdt families bij elkaar tijdens medische crises door een gastvrij thuis te bieden dicht bij het ziekenhuis en door een zorgzame en meelevende omgeving te bieden.

House of Blues Music Forward Foundation (European Friends Fund)

Ter ondersteuning van het Crew Nation Fund is een wereldwijd hulpfonds opgericht om de door de COVID-19 pandemie getroffen live-muziekcrews te steunen.