Latijns-Amerika en Caraïben

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang in Latijns-Amerika en de Caraïben.

Landen in Latijns-Amerika en de Caraïben versterken in sleutelsectoren, zoals gezondheid, onderwijs of de economie: de Koning Boudewijnstichting legt zich hierop toe dankzij het engagement van filantropen en schenkers. Wij ondersteunen lokale spelers, individuen en organisaties die bijdragen aan de groei van hun land. Om onze impact te vergroten werken we samen met andere partners en filantropische organisaties, via Myriad, alliantie voor grensoverschrijdende schenkingen.

• particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die willen helpen de levensomstandigheden van de bevolking in Latijns-Amerika en de Caraïben te verbeteren;
  • lokale individuen en organisaties ondersteunen;
  • leningen en bankgaranties toekennen aan spelers van de burgersamenleving.

Latijns-Amerika en Caraïben maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie op myriad.org

Solidagro

Gaia Pacha, Bolivia

Versterking van acties inzake gezonde voeding, milieu en duurzaam waterbeheer gericht op jongeren en leerlingen van middelbare scholen.

Fondation Forge

Bootcamps 'Cloudprogrammeur' voor kwetsbare jongeren in heel Latijns-Amerika

De volgende generatie cloudprogrammeurs motiveren/opleiden via ondersteuning van hun sociaal-emotionele en technische vaardigheden, zodat iedereen kan starten als programmeur.

Instituto Terra (Fonds)

Duurzame ontwikkeling bevorderen via milieuherstel- en herbebossingsprogramma’s in Brazilië, en ondersteunen van onderwijs- en opleidingsprogramma's.

Nidelbarmi (Fonds)

Steun voor het bouwen en ontwikkelen van centra waar kinderen kunnen worden opgevangen, voor de opleiding voor opvoeders en voor didactisch materiaal in Potosi en in El Alto in L…

Een juridische identiteit voor iedereen

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de systematische geboorteaangifte stimuleren bij ouders, lokale gemeenschappen en overheden in Sub-Saharaans Afrika.”
André Franck Ahoyo
Fonds Urgentie Identiteit Afrika

Digitaal strijden tegen ongelijkheid en COVID-19 in DR Congo

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de DR Congo helpen te digitaliseren en de experten opleiden die het land nodig heeft.”
Jean-Louis Mbaka
CEO Kinshasa Digital

We moeten alles inzetten op preventie

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"Ik leer veel bij over strategie en organisatie om zo betere oplossingen te vinden in deze gezondheidscrisis.”
Dr. Ernest Ahounou
Arts en bursaal uit Benin