Latijns-Amerika en Caraïben

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang in Latijns-Amerika en de Caraïben.

Landen in Latijns-Amerika en de Caraïben versterken in sleutelsectoren, zoals gezondheid, onderwijs of de economie: de Koning Boudewijnstichting legt zich hierop toe dankzij het engagement van filantropen en schenkers. Wij ondersteunen lokale spelers, individuen en organisaties die bijdragen aan de groei van hun land. Om onze impact te vergroten werken we samen met andere partners en filantropische organismen, waaronder KBFUS en KBF CANADA.

Onze acties

  • particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die willen helpen de levensomstandigheden van de bevolking in Latijns-Amerika en de Caraïben te verbeteren;
  • lokale individuen en organisaties ondersteunen;
  • leningen en bankgaranties toekennen aan spelers van de burgersamenleving. Meer informatie in ons subprogramma Ondernemingen voor ontwikkeling.

Latijns-Amerika en Caraïben maakt deel uit van het programma Internationaal

Kregen steun

Fundación Tejedores de Sueños

Fundación Tejedores de Sueños

Toekennen van studiebeurzen en organiseren van buitenschoolse activiteiten voor adolescenten, om armoede te bestrijden via het stimuleren van schoolbezoek: in kaart brengen van d…

CEMICAMP - CENTRO DE PESQUISAS EM SAÚDE REPRODUTIVA DE CAMPINAS

Implementação de um novo módulo digital de atendimento antenatal da OMS para melhorar a saúde materna e infantil em uma região com restrições econômicas e sociais no Brasil.

Een digitale WHO-module integreren in het gezondheidssysteem van São Paulo (Brazilië), om te testen of de prenatale gezondheid van kwetsbare moeders en hun baby verbetert.

Fundación Nidelbarmi

Adéquation du Plan Stratégique, des projets de psychomotricité et des modalités éducative aux normes sanitaires et scolaire. Recherche de nouvelles modalités éducative complémentaires a partir de moyens virtuel et autres a distance.

Binnen een christelijke vereniging, die een alternatieve integrale scholing aanbiedt aan arme buurtkinderen in Bolivia, een werkgroep oprichten om de werking te vernieuwen en aan…

Fondsen en filantropieformules

Instituto Terra (Fonds)

Duurzame ontwikkeling bevorderen via milieuherstel- en herbebossingsprogramma’s in Brazilië, en ondersteunen van onderwijs- en opleidingsprogramma's.

Santo Tomás (Fonds Vrienden van)

Filantropen halen de vriendschapsbanden aan tussen de inwoners van Mol en van het Nicaraguaanse Santo Tomás met projecten die de zelfontplooiing van lokale bevolking stimuleren.

Nidelbarmi (Fonds)

Steun voor het bouwen en ontwikkelen van centra waar kinderen kunnen worden opgevangen, voor de opleiding voor opvoeders en voor didactisch materiaal in Potosi en in El Alto in L…

Verhalen

Een juridische identiteit voor iedereen

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de systematische geboorteaangifte stimuleren bij ouders, lokale gemeenschappen en overheden in Sub-Saharaans Afrika.”
André Franck Ahoyo
Fonds Urgentie Identiteit Afrika

Digitaal strijden tegen ongelijkheid en COVID-19 in DR Congo

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de DR Congo helpen te digitaliseren en de experten opleiden die het land nodig heeft.”
Jean-Louis Mbaka
CEO Kinshasa Digital

We moeten alles inzetten op preventie

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"Ik leer veel bij over strategie en organisatie om zo betere oplossingen te vinden in deze gezondheidscrisis.”
Dr. Ernest Ahounou
Arts en bursaal uit Benin