KBF Afrika Prijs

Opmerkelijke bijdragen aan ontwikkeling in Afrika bekronen.

De Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika (KBF Afrikaprijs) bekroont buitengewone bijdragen aan de ontwikkeling in Afrika, op initiatief en onder leiding van Afrikanen. De Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en wil de aandacht van het grote publiek vestigen op de vele inspirerende verhalen, uitdagingen en successen op het Afrikaanse continent. Naast 200.000 euro krijgen laureaten een unieke kans om hun zichtbaarheid te vergroten en hun zaak te bepleiten bij een internationaal publiek.

Onze acties

  • de oproep in goede banen leiden en de KBF Afrikaprijs, geselecteerd door een onafhankelijke internationale jury, toekennen;
  • activiteiten organiseren om het werk van de laureaten en hun ideeën te promoten in Europa, Afrika, en in de Verenigde Staten en Canada, in samenwerking met de KBFUS en de KBF CANADA.

KBF Afrika Prijs maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie op kbfafrica.org

Projectoproepen

KBF Afrika Prijs 2020-2021

Beloont uitmuntende bijdragen aan het ontwikkelingswerk in Afrika

Bekendgemaakt

Kregen steun

Sahayog society for participatory rural development

Mental health project for adolescents in rural communities of Nainital district (India)

Steunen van een geestelijk gezondheidsproject voor adolescenten in rurale gemeenschappen van het district Nainital (India): destigmatisering van de geestelijke gezondheidszorg in…

New Venture Fund

Co-Impact

Steunen van systeemveranderingen, teneinde de opvoeding, gezondheid en economische mogelijkheden van de landen in het Zuiden significant en duurzaam te verbeteren.

Rokhaya Balde

'A la recherche d’Aline', regisseur Rokhaya Marieme BALDE (°1995, Senegal)

Filmische reconstructie van historisch verhaal van Aline Sitoe Diatta (1920-1944), via re-enactments op locatie, interviews/gesprekken met lokale persoonlijkheden en het filmteam…

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika

De KBF Afrika Prijs (Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika) bekroont opmerkelijke bijdragen van mensen of organisaties op het gebied van ontwikkeling in Afrika.

Fondsen en filantropieformules

Femme burundaise au travail dans la plantation de café

Voor de waardigheid van boeren (Fonds)

Steun aan arme gezinnen in Burundi en elders in Afrika, om een geïntegreerde familiale landbouw te ontwikkelen, geïnspireerd op het boek “Pour la dignité paysanne” (2018).

Dr Denis Mukwege - Panzi ziekenhuis (Fonds)

Aankoop van medisch materieel, studiebeurzen (voor artsen, psychologen, juristen) in de DRC of in het buitenland, steun aan re-integratieprojecten, bouwen van gezondheidscentra…

Bogaletch Gebre Fund for Girls Education in Ethiopia

Steunt KMG-Ethiopia bij het uitbreiden van haar succesvolle aanpak van sociale verandering in nieuwe streken in Ethiopië en bij het oprichten van een eerste Girls College.

Press Releases

SAKIFE : fototentoonstelling over de gezondheid van vrouwen in Kivu

21 06 2022

Momenteel loopt in het BELvue museum ‘SAKIFE’, een fototentoonstelling over de gezondheid van vrouwen in Kivu, naar het werk van Dr. Denis Mukwege.

KBF Afrika Prijs 2020-2021: Elman Peace bouwt aan een vreedzame samenleving in de nasleep van het conflict

16 06 2022

Het Somalische Elman Peace neemt de KBF Afrika Prijs 2020-2021 in ontvangst. Een erkenning voor hun succesvolle inspanningen om vrede in Somalië te bevorderen.

KBF Afrika Prijs voor het Somalische Elman Peace

05 05 2022

De Stichting kent de KBF Afrika Prijs 2020-21 toe aan Elman Peace van Somalië, als erkenning voor haar inspanningen om in Somalië een vreedzame samenleving op te bouwen.

Verhalen

Zelf genezen door vrede te bouwen voor iedereen

KBF Afrika Prijs

"Vrede is zoveel meer dan wapens die zwijgen."
Ilwad Elman
Elman Peace