Toekomst van Europa

Debat stimuleren en ideeën ontwikkelen over hoe de Europese Unie beter kan.

In het afgelopen decennium was de consensus ver zoek over de manier waarop de Europese Unie hervormd kan worden. Dit heeft haar ontwikkeling vertraagd. Nochtans is het vandaag belangrijker dan ooit om te bekijken hoe de EU moet evolueren om de vele uitdagingen waar ze voor staat het hoofd te bieden. De Koning Boudewijnstichting stimuleert een zo breed mogelijk debat, zonder taboes, over de toekomst van Europa, in samenwerking met strategische partners.

Onze acties

  • het European Policy Centre, het Egmontinstituut en projecten zoals het New Pact for Europe ondersteunen om het (trans)nationale debat over de toekomst van de EU te voeren;
  • verschillende nationale parlementsleden samenbrengen om de posities van de lidstaten en de politieke families beter te begrijpen, en netwerken en een platform voor debat te creëren.

Toekomst van Europa maakt deel uit van het programma Europa

Press Releases

Peiling eupinions - Oorlog in Oekraïne: steun wankelt. Europese kiezers bezorgd over kosten van de oorlog

15 12 2023

Uit de recentste peiling van eupinions, de Europese opiniepeiler, blijkt dat de steun voor de oorlog in Oekraïne wankelt en dat de Europese kiezers bezorgd zijn over de kosten.

Peiling: bezorgde Europeanen blijven Oekraïne steunen tegen Rusland

16 02 2023

Uit de decemberpeiling van eupinions, de Europese opiniepeiler, blijkt dat Europeanen bezorgd zijn maar Oekraïne nog steeds steunen.

Steun van de Europeanen voor Oekraïne neemt lichtjes af

05 12 2022

Volgens de eupinions-enquête neemt de steun van de Europeanen voor Oekraïne licht af, maar is een grote meerderheid voorstander van het EU-lidmaatschap van Oekraïne.