Andere Europese initiatieven

Filantropen die zich willen engageren in Europa begeleiden, samenwerken aan Europese projecten.

Projecten in dienst van het algemeen belang in Europa ondersteunen en eraan meewerken, en dit in heel verscheiden sectoren zoals leefmilieu, armoedebestrijding, gezondheid, onderwijs, bescherming van erfgoed…: de Koning Boudewijnstichting legt er zich op toe, samen met filantropen en schenkers. Om onze impact te vergroten werken we samen met andere Europese stichtingen en partners, in het kader van het netwerk Transnational Giving Europe.

Onze acties

  • filantropen begeleiden (particulieren, organisaties, bedrijven) die zich inzetten voor het algemeen belang in een of meer Europese landen;
  • projecten van individuen en organisaties ondersteunen in een of meer Europese landen;
  • samenwerken aan projecten van algemeen belang in Europa, in partnerschap met andere Europese stichtingen.

Andere Europese initiatieven maakt deel uit van het programma Europa

Projectoproepen

Nike Community Impact Fund Nederland 2022

Financiële steun voor organisaties in Amsterdam, Amersfoort, Hilversum en Utrecht om kwetsbare gemeenschappen te helpen fysiek actiever te zijn.

Bekendgemaakt

Nike Community Impact Fund Berlin 2022

Sterkere gemeenschappen creëren in Berlin (Duitsland) via de kracht van sport.

Bekendgemaakt

European Social Catalyst Fund (ESCF)

Organisaties ondersteunen die vernieuwende sociale projecten/diensten organiseren die hun deugdelijkheid hebben bewezen en als doel hebben de dringendste maatschappelijke uitdagi…

Bekendgemaakt

Kregen steun

DMT-LB GmbH / Deutsches Bergbau-Museum Bochum

Bewahrung, Zugänglichmachung und Inwertsetzung des fotografischen Erbes des deutschen Bergbaus im Montanhistorischen Dokumentationszentrum (montan.dok) des Deutschen Bergbau-Museums Bochum

Inventorier et préserver la photothèque comprenant 39 collections et dossiers sur l'histoire minière allemande et la rendre accessible (en ligne) aux scientifiques et au public.

Stiftung Zollverein

Zollverein-App: Technischer Betrieb und inhaltliche Weiterentwicklung der Besucher-App für das UNESCO-Welterbe Zollverein in 2021

Een bezoekers-app (met gps, vr) voor het Zollverein/kolenmijn- en industriecomplex (Unesco-werelderfgoed) updaten, gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker maken.

Duisburg Kontor Hallenmanagement GmbH - Landschaftspark Duisburg-Nord

Öffnung der "Gasreinigung West" im Landschaftspark Duisburg-Nord für touristische Führungen

De verkeersveiligheid en vluchtwegen in het landschapspark verbeteren om de oude reinigingscentrale voor hoogovengas toegankelijk te maken voor toeristische rondleidingen.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Eerlijke energietransitie voor iedereen

De stemmen te laten horen die in het debat over de energietransitie worden weggelaten en beleidsaanbevelingen te ontwikkelen voor een eerlijker energietransitie.

Opportunity Fund Europe

Ondersteuning van partnerschapsprojecten met Europese stichtingen en projecten die de Europese werkzaamheden van de Stichting versterken.

Fondsen en filantropieformules

Amis de l'institut de France (Fonds)

Het Fonds steunt de activiteiten van het Institut de France en bevordert de sponsoring van monumenten die tot het erfgoed van het Institut de France behoren.

LUCMAUD (Fonds)

Het Fonds ondersteunt projecten of organisaties die het gezin en de samenleving versterken. Het kan onder andere jonge ondernemingen of innoverende start-ups ondersteunen.

Press Releases

Impact investeringsfonds Pluralis wil de redactionele onafhankelijkheid van nieuwsorganisaties in Europa helpen vrijwaren

29 11 2021

De Koning Boudewijnstichting stapt in Pluralis, een coalitie van Europese mediagroepen, investeerders en stichtingen die onafhankelijke informatie in Europa helpt te vrijwaren.