OPGELET! Tussen 2 en 9 februari zal het candidate.kbs-frb.be platform niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken.

Talentvolle individuen

Changemakers ondersteunen ten dienste van het algemeen belang.

Kansen geven aan alle talenten opdat ze zich ten volle kunnen ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak: deze opdracht ligt de Koning Boudewijnstichting na aan het hart. En dat geldt ook voor steeds meer filantropen die individueel talent, in België en in het buitenland, willen ondersteunen. Via structurele initiatieven en via Fondsen helpt de Stichting (toekomstige) changemakers om zich te ontwikkelen en moedigt ze excellentie aan ten dienste van iedereen.

• met het programma Boost wordt jong talent uit kwetsbare milieus intensief begeleid om hun slaagkansen in het hoger onderwijs zo groot mogelijk te maken en ze vlot te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt;
  • het Prins Albertfonds helpt de internationale managementcompetenties van jong professioneel talent te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de Belgische economische activiteiten in het buitenland;
  • het Prins Filipfonds werkt initiatieven uit die jongeren van diverse origine de kans geven om elkaar te ontmoeten en samen te werken;
  • ondersteuning van de Vrijdaggroep, een denktank die het publieke en politieke debat wil verrijken met nieuwe maar haalbare ideeën.

Talentvolle individuen maakt deel uit van het programma Opleiding en ontwikkeling van talenten

2022 Beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

SofinaBoël beurzen voor jonge academici voor master- en doctoraatsstudies aan een buitenlandse universiteit.

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Bekendgemaakt

Sébastien van der Straten Fonds voor fotografie

Oproep om jonge fotografen van 21 tot 30 jaar te ondersteunen en aan te moedigen in België.

Maria Teresa Scelzo

Prijs voor proefschrift rond 'slurry flows' in leidingen en 'slush propellants' in raketmotoren

Via experimentele/numerieke methoden, onderzoeken van transport van slurry flows in leidingen, bedrijfsomstandigheden en innovatieve 'slush pipeline design tools'.

Ludovico Zanus

Studie rond thermische belasting hypersonische vlieg/ruimtetuigen

Met een nieuw numeriek algoritme op basis van niet-lineaire, geparaboliseerde stabiliteitsvergelijkingen bestuderen van chemisch reagerende hypersonische grenslagen.

Teach For Belgium

Project 'Bruggen versterken tussen de gemeenschappen'

Mobiliseren en selecteren van leerkrachten (in spe) om les te geven in de andere taalgemeenschap en opzetten van een lerende gemeenschap.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Fonds SofinaBoël voor Opleiding en Talent: Beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

SofinaBoël beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

Prins Filipfonds

Via uitwisselingen, ontmoetingen en dialoog tussen burgers uit de verschillende Gemeenschappen bijdragen tot meer respect voor elkaars eigenheid en cultuur.

Europa College (Fonds Vrienden van)

Filantropen zorgen voor een gehele of gedeeltelijke studiebeurs voor een student die aan het Europa College een opleiding volgt rond diplomatie, economie, politiek of recht.

Fien Engelen en Léa Defour winnen 18de editie van Belgodyssee-wedstrijd voor jonge journalisten

Fien Engelen (VUB) en Léa Defour (UCLouvain) winnen dit jaar de Belgodyssee Prijs voor beloftevolle journalisten in spe.

15 getalenteerde jongeren in Antwerpen nemen deel aan het Boost-avontuur!

15 getalenteerde jongeren in Antwerpen nemen deel aan het Boost!-avontuur en werden hiervoor op woensdag 19 oktober gehuldigd.

Voor de tweede maal konden 14 getalenteerde jongeren deelnemen aan het Boost-avontuur in Oostende!

Voor de tweede maal konden 14 getalenteerde jongeren deelnemen aan het Boost!-avontuur in Oostende. Ze werden op woensdag 19 oktober gehuldigd.

Leerlingen goesting doen krijgen in lesgeven? Laat hen proeven van het leven voor de klas!

Talentvolle individuen

“Leerlingen zien groeien is een van de mooiste dingen in ons beroep. En natuurlijk geef ik ook graag mijn passie voor het lesgeven door.”
Dries De Vos
leerkracht aan het Imelda-Instituut in Sint-Jans-Molenbeek

Afscheid in schoonheid

Talentvolle individuen

“Ik wil producten ontwerpen waar anderen nood aan hebben en die iets bijdragen aan de maatschappij”.
Michiel Wierinck
laureaat ID City en bedrijfsleider Naturnus

Van de Ardennen naar Taiwan: of hoe een beurs je leven kan veranderen

Talentvolle individuen

"Weg van mijn comfortzone heb ik een nieuwe sector kunnen ontdekken en nieuwe competenties kunnen ontwikkelen."
Justine Thiry
Laureate van het Prins Albertfonds