Talentvolle individuen

Changemakers ondersteunen ten dienste van het algemeen belang.

Kansen geven aan alle talenten opdat ze zich ten volle kunnen ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak: deze opdracht ligt de Koning Boudewijnstichting na aan het hart. En dat geldt ook voor steeds meer filantropen die individueel talent, in België en in het buitenland, willen ondersteunen. Via structurele initiatieven en via Fondsen helpt de Stichting (toekomstige) changemakers om zich te ontwikkelen en moedigt ze excellentie aan ten dienste van iedereen.

Onze acties

  • met het programma Boost wordt jong talent uit kwetsbare milieus intensief begeleid om hun slaagkansen in het hoger onderwijs zo groot mogelijk te maken en ze vlot te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt;
  • het Prins Albertfonds helpt de internationale managementcompetenties van jong professioneel talent te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de Belgische economische activiteiten in het buitenland;
  • het Prins Filipfonds werkt initiatieven uit die jongeren van diverse origine de kans geven om elkaar te ontmoeten en samen te werken;
  • ondersteuning van de Vrijdaggroep, een denktank die het publieke en politieke debat wil verrijken met nieuwe maar haalbare ideeën.

Talentvolle individuen maakt deel uit van het programma Opleiding en ontwikkeling van talenten

Projectoproepen

Fonds Strandschelp - Strandbeurzen

Het Fonds Strandschelp ondersteunt jongeren in West-Vlaanderen die zich in een mvoeilijke financiële situatie bevinden, via individuele beurzen.

Loopt binnenkort af!

Fonds Strandschelp - Bijzonder Talent

Het Fonds Strandschelp ondersteunt initiatieven van talentvolle jongeren die uitstromen uit de Bijzondere Jeugdzorg en/of verwante organisaties of instellingen in West-Vlaanderen…

Loopt binnenkort af!

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Bekendgemaakt

Kregen steun

De Pinker

To be or not to be: maatschappij, waar passen wij?

Financiering voor project dat jongeren met lichte tot matige mentale beperking wil laten kennismaken met literatuur en theater.

Fonds de la Recherche Scientifique-FNRS

Mobiliteitsbeurzen SofinaBoël 2023

Mobiliteitsbeurzen voor wetenschappelijk doctoraatsonderzoek van zes maanden of een jaar in het buitenland (met uitzondering van de Verenigde Staten).

ACFLA - Association de la Fédération Wallonie-Bruxelles pour les langues anciennes

Natuurverschijnselen': 'Stylet en Scalpel'-event voor latinisten (3-4 SO)

Leerlingen geven via exposés hun kijk op geneeskunde in de klassieke oudheid, belichten het verband tussen oude talen en wetenschap, en maken er aantrekkelijke lesjes van.

Evenementen

Prince Albert Fund - Open door session 2023

20/11/2023 19:00 Tot 20/11/2023 22:00

Infosessie voor talentrijke Belgische professionals die ervaring willen opdoen bij het beheer van internationale ‘business development’projecten voor een Belgisch bedrijf.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Prins Filipfonds

Via uitwisselingen, ontmoetingen en dialoog tussen burgers uit de verschillende Gemeenschappen bijdragen tot meer respect voor elkaars eigenheid en cultuur.

Fondsen en filantropieformules

Europa College (Fonds Vrienden van)

Filantropen zorgen voor een gehele of gedeeltelijke studiebeurs voor een student die aan het Europa College een opleiding volgt rond diplomatie, economie, politiek of recht.

Rita Ghesquiere (Fonds)

Creatief lezen en schrijven van kinderen en jongeren bevorderen, met een bijzonder aandacht voor projecten in binnen-en buitenland die kansarme jongeren via verhalen groeikansen …

Press Releases

Lucas Leffler wint een prijs voor zijn fotoproject in de Democratische Republiek Congo

Lucas Leffler wint de tweejaarlijkse prijs van het Fonds Sébastien van der Straten voor zijn fotoreportage in de kobaltmijnen in de Democratische Republiek Congo.

Steun voor Brusselse creativiteit: Le Tribunal des Préjugés, tweede laureaat van de Prijs Creative Bruxsels

Het Fonds Creative Bruxsels steunt innovatieve en creatieve projecten die het algemeen belang dienen, de sociale cohesie bevorderen of de burgers samenbrengen in Brussel.

Fien Engelen en Léa Defour winnen 18de editie van Belgodyssee-wedstrijd voor jonge journalisten

Fien Engelen (VUB) en Léa Defour (UCLouvain) winnen dit jaar de Belgodyssee Prijs voor beloftevolle journalisten in spe.

Verhalen

“Ik stond er niet alleen voor”

Talentvolle individuen

“Het Fonds Lisa heeft me niet enkel extra zelfvertrouwen gegeven, het heeft me ook gemotiveerd om net dat tikkeltje beter te doen.”
Maroi Ayadi

Boost Oostende heeft me laten openbloeien

Talentvolle individuen Opleiding en ontwikkeling van talenten

“Door Boost wil ik me actief engageren voor vrouwenrechten.”
Stefanie

Leerlingen goesting doen krijgen in lesgeven? Laat hen proeven van het leven voor de klas!

Talentvolle individuen

“Leerlingen zien groeien is een van de mooiste dingen in ons beroep. En natuurlijk geef ik ook graag mijn passie voor het lesgeven door.”
Dries De Vos
leerkracht aan het Imelda-Instituut in Sint-Jans-Molenbeek