Talentvolle individuen

Changemakers ondersteunen ten dienste van het algemeen belang.

Kansen geven aan alle talenten opdat ze zich ten volle kunnen ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak: deze opdracht ligt de Koning Boudewijnstichting na aan het hart. En dat geldt ook voor steeds meer filantropen die individueel talent, in België en in het buitenland, willen ondersteunen. Via structurele initiatieven en via Fondsen helpt de Stichting (toekomstige) changemakers om zich te ontwikkelen en moedigt ze excellentie aan ten dienste van iedereen.

Onze acties

  • met het programma Boost wordt jong talent uit kwetsbare milieus intensief begeleid om hun slaagkansen in het hoger onderwijs zo groot mogelijk te maken en ze vlot te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt;
  • het Prins Albertfonds helpt de internationale managementcompetenties van jong professioneel talent te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de Belgische economische activiteiten in het buitenland;
  • het Prins Filipfonds werkt initiatieven uit die jongeren van diverse origine de kans geven om elkaar te ontmoeten en samen te werken;
  • ondersteuning van de Vrijdaggroep, een denktank die het publieke en politieke debat wil verrijken met nieuwe maar haalbare ideeën.

Talentvolle individuen maakt deel uit van het programma Opleiding en ontwikkeling van talenten

Projectoproepen

Scholen Switch - lager en secundair (Prins Filipfonds)

Samenwerkingsprojecten tussen scholen uit verschillende Gemeenschappen van België

Open

2022 Beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

SofinaBoël beurzen voor jonge academici voor master- en doctoraatsstudies aan een buitenlandse universiteit.

Bekendgemaakt

Projectoproep 2023- Fonds Rita Ghesquiere: creatief lezen en schrijven van kinderen en jongeren bevorderen

Creatief lezen en schrijven van kinderen en jongeren bevorderen, met aandacht voor projecten die jongeren uit kansengroepen via verhalen groeikansen bieden

Open

Kregen steun

De Staderas Meisjes (Chiromeisjes Staderas Belsele)

Chirodrempels verlagen: rolstoeltoegankelijk en goedkopere rokken

Om als diverse/inclusieve jeugdbeweging niemand uit te sluiten en alle kinderen gelijke kansen te geven, inzetten op rolstoeltoegankelijke chirolokalen en betaalbare chirorokken.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Prins Filipfonds

Via uitwisselingen, ontmoetingen en dialoog tussen burgers uit de verschillende Gemeenschappen bijdragen tot meer respect voor elkaars eigenheid en cultuur.

Fondsen en filantropieformules

P.A.R.T.S. (Fonds Vrienden van)

Bevriende filantropen willen giften inzamelen ter financiering van studiebeurzen voor talentvolle dansers en (internationale) uitwisseling binnen de opleiding aanmoedigen.

Fonds Vrienden van Fulbright

Filantropen steunen de projecten van Fulbright, het belangrijkste internationale educatieve en culturele uitwisselingsprogramma van de regering van de Verenigde Staten.

Press Releases

Steun voor Brusselse creativiteit: Le Tribunal des Préjugés, tweede laureaat van de Prijs Creative Bruxsels

Het Fonds Creative Bruxsels steunt innovatieve en creatieve projecten die het algemeen belang dienen, de sociale cohesie bevorderen of de burgers samenbrengen in Brussel.

Fien Engelen en Léa Defour winnen 18de editie van Belgodyssee-wedstrijd voor jonge journalisten

Fien Engelen (VUB) en Léa Defour (UCLouvain) winnen dit jaar de Belgodyssee Prijs voor beloftevolle journalisten in spe.

15 getalenteerde jongeren in Antwerpen nemen deel aan het Boost-avontuur!

15 getalenteerde jongeren in Antwerpen nemen deel aan het Boost!-avontuur en werden hiervoor op woensdag 19 oktober gehuldigd.

Verhalen

“Ik stond er niet alleen voor”

Talentvolle individuen

“Het Fonds Lisa heeft me niet enkel extra zelfvertrouwen gegeven, het heeft me ook gemotiveerd om net dat tikkeltje beter te doen.”
Maroi Ayadi

Boost Oostende heeft me laten openbloeien

Talentvolle individuen Opleiding en ontwikkeling van talenten

“Door Boost wil ik me actief engageren voor vrouwenrechten.”
Stefanie

Leerlingen goesting doen krijgen in lesgeven? Laat hen proeven van het leven voor de klas!

Talentvolle individuen

“Leerlingen zien groeien is een van de mooiste dingen in ons beroep. En natuurlijk geef ik ook graag mijn passie voor het lesgeven door.”
Dries De Vos
leerkracht aan het Imelda-Instituut in Sint-Jans-Molenbeek