Talentvolle individuen

Changemakers ondersteunen ten dienste van het algemeen belang.

Kansen geven aan alle talenten opdat ze zich ten volle kunnen ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak: deze opdracht ligt de Koning Boudewijnstichting na aan het hart. En dat geldt ook voor steeds meer filantropen die individueel talent, in België en in het buitenland, willen ondersteunen. Via structurele initiatieven en via Fondsen helpt de Stichting (toekomstige) changemakers om zich te ontwikkelen en moedigt ze excellentie aan ten dienste van iedereen.

• met het programma Boost wordt jong talent uit kwetsbare milieus intensief begeleid om hun slaagkansen in het hoger onderwijs zo groot mogelijk te maken en ze vlot te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt;
  • het Prins Albertfonds helpt de internationale managementcompetenties van jong professioneel talent te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de Belgische economische activiteiten in het buitenland;
  • het Prins Filipfonds werkt initiatieven uit die jongeren van diverse origine de kans geven om elkaar te ontmoeten en samen te werken;
  • ondersteuning van de Vrijdaggroep, een denktank die het publieke en politieke debat wil verrijken met nieuwe maar haalbare ideeën.

Talentvolle individuen maakt deel uit van het programma Opleiding en ontwikkeling van talenten

2022 Fonds Aurore Ruyffelaere

Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis erg begaan met herinneringseducatie.

Prins Albertfonds

Dit Fonds biedt een beurs aan jonge universitairen om gedurende één jaar een business project te realiseren voor een Belgisch bedrijf buiten Europa.

Bekendgemaakt

Prins Albertfonds

Bekendgemaakt

Y_Space

Y_Space - FOR THE CREATORS OF TOMORROW

Een online/offline plek, 'Y_Space', aanbieden aan tieners om hun natuurlijke, creatieve energie in alle vrijheid te benutten en te blijven leren, delen, samenzijn en -werken.

VSOP Sint-Bertinus

Sois Belge et exprime-toi - saison 2

Leerlingen uit scholen aan beide kanten van de taalgrens werken samen rond de Belgische identiteit, om de andere gemeenschap beter te leren kennen en waarderen.

ULB

Initial data sets with black-hole geometry in general relativity

Steunen van de voortzetting van het onderzoeksprogramma 'Initial data sets with black-hole geometry in general relativity' aan de ULB.

Prince Albert Fund - Open door session 2021

16/11/2021 18:00 Tot 16/11/2021 19:30

Infosessie voor talentrijke Belgische professionals die ervaring willen opdoen bij het beheer van internationale ‘business development’projecten voor een Belgisch bedrijf.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Prins Filipfonds

Via uitwisselingen, ontmoetingen en dialoog tussen burgers uit de verschillende Gemeenschappen bijdragen tot meer respect voor elkaars eigenheid en cultuur.

Fonds SofinaBoël voor Opleiding en Talent: Beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

SofinaBoël beurzen voor master- en doctoraatsstudies in het buitenland

Europa College (Fonds Vrienden van)

Filantropen zorgen voor een gehele of gedeeltelijke studiebeurs voor een student die aan het Europa College een opleiding volgt rond diplomatie, economie, politiek of recht.

European Sports Academy (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen fysieke, psychologische, medische... begeleidingsprojecten van de vzw European Sports Academy voor getalenteerde Belgische en Europese sporters.

Noëmi Plateau en Lisa Beken winnen 17de editie van Belgodyssee-wedstrijd voor jonge journalisten

Noëmi Plateau (KASK School of Arts Gent) en Lisa Beken (UCLouvain) winnen de Belgodyssee Prijs 2021 voor beloftevolle journalisten in spe.

Twee talentvolle jonge fotografen bekroond

Simon Lenskens en Simen Lambrecht ontvangen beiden een beurs van 3500 euro van het Fonds Sébastien van der Straten voor hun fotografische projecten in Paraguay en België.

Een Boost voor kwetsbare jongeren in Gent en Oostende

Boost, het intensieve programma voor talentontwikkeling van de KBS, start dit jaar ook in Gent en Oostende. In beide steden zullen jongeren uit kwetsbare gezinnen begeleid worden…

Afscheid in schoonheid

Talentvolle individuen

“Ik wil producten ontwerpen waar anderen nood aan hebben en die iets bijdragen aan de maatschappij”.
Michiel Wierinck
laureaat ID City en bedrijfsleider Naturnus

Van de Ardennen naar Taiwan: of hoe een beurs je leven kan veranderen

Talentvolle individuen

"Weg van mijn comfortzone heb ik een nieuwe sector kunnen ontdekken en nieuwe competenties kunnen ontwikkelen."
Justine Thiry
Laureate van het Prins Albertfonds

Ines: voorbestemd voor grootse dingen

Talentvolle individuen

“Boost is een geweldig avontuur. Er gaat een hele wereld voor mij open, en ik ga vooruit, zowel op persoonlijk als op schools vlak.”
Ines Lamallem
Deelneemster aan Boost, laureate van de Prijs Laure Nobels – Waals-Brabant