OPGELET! Tussen 2 en 9 februari zal het candidate.kbs-frb.be platform niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken.

Streekfonds

De ontwikkeling van uw streek vooruithelpen.

U wil zich als groep, bedrijf of organisatie inzetten voor de ontwikkeling van uw streek?

Met een Streekfonds kan u middelen inzamelen om organisaties/projecten in uw streek te steunen. Het moedigt de inwoners van de streek aan om zich te engageren. De Koning Boudewijnstichting draagt met haar lange ervaring en brede expertise graag bij aan het succes van dit Fonds.

Looptijd

Een Streekfonds wordt opgericht voor onbepaalde duur. Wanneer bedrijven een Streekfonds oprichten, moet dit een looptijd van minstens drie jaar hebben. Deze periode kan uiteraard verlengd worden.

Werking

Het Streekfonds houdt in dat u een langetermijnreflectie over de ontwikkeling van uw streek op gang brengt, met lokale partners.

Het Fonds organiseert fondsenwervingscampagnes bij particulieren en bedrijven, en beslist autonoom hoe die middelen aangewend worden.

Het beheer van het Streekfonds is in handen van een bestuurscomité dat een afspiegeling is van de lokale gemeenschap; dit garandeert een breed draagvlak.

De Koning Boudewijnstichting neemt het financieel beheer voor haar rekening en biedt administratieve en methodologische steun.

Budget

Om de eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd jaarlijks een voorafname te doen van 5% van de giften.

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van het Streekfonds geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Stichting opmaakt.

Contact

Carine Poskin
poskin.c@kbs-frb.be
+ 32 2 549 02 31

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Samen brood bakken en tijd maken om verhalen, zorgen en dromen te delen

Lokaal en regionaal burgerengagement

“Dit project biedt me de kans om bezig te zijn met het mooiste ambacht dat er is. Meer nog, ik kan de kennis en kunde doorgeven aan volgende generaties!”
Giel Creemers
drijvende kracht achter het project

Marieke Vervoort: verslaafd aan het leven

Kwaliteit van zorg

"Ik had mijn eigen leven onder controle. En kijk, ik ben er nog steeds. Je doet altijd meer en meer omdat je je eigen leven in handen hebt. Je kunt zeggen wanneer het genoeg is."
Marieke Vervoort
atlete, Paralympische Spelen Rio 2016

Trampoline naar werk voor vrouwen met een migratieachtergrond

Migratie, Integratie & Inclusie

"Dankzij ons project kunnen vrouwen met een migratieachtergrond zich bewust worden van hun vaardigheden."
Veronique De Clercq
Vluchtelingenwerk Vlaanderen