Schenkerskring

Samen met andere schenkers giften inzamelen voor meerdere goede doelen.

U wil giften inzamelen samen met andere schenkers (groep, netwerk, serviceclub, alumnivereniging…) ten voordele van meerdere goede doelen in een bepaald domein?

Een Schenkerskring, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, brengt schenkers bijeen die samen beslissen welke projecten van algemeen belang van welke organisaties ze willen steunen.

Looptijd

De Schenkerskring heeft een looptijd van drie jaar, die kan worden verlengd op vraag van de initiatiefnemers.

Werking

De Schenkerskring wordt opgericht na goedkeuring van het Comité voor Lokale Filantropie van de Koning Boudewijnstichting. De leden helpen giften in te zamelen voor meerdere goede doelen en beslissen welke projecten steun krijgen. De Stichting neemt het administratief en financieel beheer van de Schenkerskring voor haar rekening.

Budget

Een Schenkerskring brengt jaarlijks een minimum van 5.000€ aan giften bijeen. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de ontvangen giften. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerde giften.

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van de Schenkerskring geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Koning Boudewijnstichting aflevert.

Contact

Géraldine Van houte
vanhoute.g@mandate.kbs-frb.be
+ 32 2 549 61 69

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Met de zalmkroket van maatwerkbedrijf naar reguliere markt

Circulaire economie

"Voedselresten verwerken, meer jobkansen in ons maatwerkbedrijf, intense samenwerking met het visverwerkende bedrijf en misschien ook jobs daar, dat zijn de resultaten van onze samenwerking rond de zalmkroket."
David Rotsaert
directeur

Boost Oostende heeft me laten openbloeien

Talentvolle individuen Opleiding en ontwikkeling van talenten

“Door Boost wil ik me actief engageren voor vrouwenrechten.”
Stefanie

Samen brood bakken en tijd maken om verhalen, zorgen en dromen te delen

Lokaal en regionaal burgerengagement

“Dit project biedt me de kans om bezig te zijn met het mooiste ambacht dat er is. Meer nog, ik kan de kennis en kunde doorgeven aan volgende generaties!”
Giel Creemers
drijvende kracht achter het project