OPGELET: tussen 1 juni (vanaf 14u00) en 2 juni (tot 10u00) zal het platform waar u uw kandidaatsformulier kunt indienen voor onze oproepen niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken. Wij verontschuldigen ons voor het veroorzaakte ongemak en danken u voor uw begrip.

Schenkerskring

Samen met andere schenkers giften inzamelen voor meerdere goede doelen.

U wil giften inzamelen samen met andere schenkers (groep, netwerk, serviceclub, alumnivereniging…) ten voordele van meerdere goede doelen in een bepaald domein?

Een Schenkerskring, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, brengt schenkers bijeen die samen beslissen welke projecten van algemeen belang van welke organisaties ze willen steunen.

Looptijd

De Schenkerskring heeft een looptijd van drie jaar, die kan worden verlengd op vraag van de initiatiefnemers.

Werking

De Schenkerskring wordt opgericht na goedkeuring van het Comité voor Lokale Filantropie van de Koning Boudewijnstichting. De leden helpen giften in te zamelen voor meerdere goede doelen en beslissen welke projecten steun krijgen. De Stichting neemt het administratief en financieel beheer van de Schenkerskring voor haar rekening.

Budget

Een Schenkerskring brengt jaarlijks een minimum van 5.000€ aan giften bijeen. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de ontvangen giften. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerde giften.

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van de Schenkerskring geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Koning Boudewijnstichting aflevert.

Contact

Géraldine Van houte
vanhoute.g@mandate.kbs-frb.be
+ 32 2 549 61 69

Verhalen
Engagement dat inspireert!

“Voor wie digitaal niet mee is, kan de wereld erg klein worden”

Digitale inclusie

“In eerste instantie gaat het digitaal op weg helpen over luisteren en inleven in hun leefwereld. Van daaruit proberen we mensen sterker te maken.”
Mirjam Bonner
medewerker bij Welzijnschakels

Forbidden Colours: een veilige haven voor iedereen

Kansarmoede en uitsluiting

"Bij Forbidden Colours zie ik diezelfde drang om een plek te creëren waar mensen niet worden uitgesloten. Een plek waar het niet is ‘wij tegen zij’, maar ‘wat verbindt ons met hen?’"
Lukas Dhont

Bewuste keuze voor filantropie: Forest Whitaker steunt ‘Be Philanthropy 2023’