Schenkerskring

Samen met andere schenkers giften inzamelen voor meerdere goede doelen.

U wil giften inzamelen samen met andere schenkers (groep, netwerk, serviceclub, alumnivereniging…) ten voordele van meerdere goede doelen in een bepaald domein?

Een Schenkerskring, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, brengt schenkers bijeen die samen beslissen welke projecten van algemeen belang van welke organisaties ze willen steunen.

Looptijd

De Schenkerskring heeft een looptijd van drie jaar, die kan worden verlengd op vraag van de initiatiefnemers.

Werking

De Schenkerskring wordt opgericht na goedkeuring van het Comité voor Lokale Filantropie van de Koning Boudewijnstichting. De leden helpen giften in te zamelen voor meerdere goede doelen en beslissen welke projecten steun krijgen. De Stichting neemt het administratief en financieel beheer van de Schenkerskring voor haar rekening.

Budget

Een Schenkerskring brengt jaarlijks een minimum van 5.000€ aan giften bijeen. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de ontvangen giften. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerde giften.

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: GEBABEBB van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van de Schenkerskring geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Koning Boudewijnstichting aflevert.

Contact

Géraldine Van houte
vanhoute.g@mandate.kbs-frb.be
+ 32 2 549 61 69

Verhalen
Engagement dat inspireert!

In het BELvue museum komen cultuur en zorg succesvol samen

Geestelijke gezondheid

«Een museumbezoek helpt om weer contact te maken met de buitenwereld.»
Deelnemer van het project 'Museumbezoek op voorschrift'

Van ervaring en kennis tot verbindingsagent in Afrika

Europa en Internationaal

“Je moet integer en nieuwsgierig zijn.”
Deogratias Niyonkuru
Winnaar van de KBF Afrika Prijs 2015, bezieler van de functie van verbindingsagent

Co-housing in tweede levenshelft: leren van De Living

Gezond ouder worden

“Het is geen ‘gewone’ investering in vastgoed, je ziet geen financiële meerwaarde en geen keuze is ooit helemaal risicoloos, maar wij hebben in ons leven altijd liever gekozen voor levenskwaliteit.”
Jessy
Bewoonster van De Living