Culturele mecenaatsrekening voor musea

Fondsen werven om een collectie van publiek erfgoed te valoriseren.

Beheert uw vereniging of organisatie een collectie van publiek erfgoed in België? Heeft ze een project om dit erfgoed in de kijker te zetten en toegankelijk te maken voor het brede publiek (via een publicatie, tentoonstelling, video, website…)? Heeft ze bijkomende middelen nodig om dit project te realiseren?

Met een culturele mecenaatsrekening voor musea, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, zamelt u in alle transparantie fondsen in bij mecenassen. Uw project krijgt meer zichtbaarheid en uw schenkers zijn zeker dat hun giften goed terechtkomen.

Looptijd

De culturele mecenaatsrekening voor musea heeft een looptijd van anderhalf jaar. Ze wordt afgesloten zodra het bedrag dat nodig is voor het project bereikt is, of zodra de looptijd voorbij is.

Werking

De culturele mecenaatsrekening voor musea wordt geopend na goedkeuring door het Bestuurscomité van het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting. Na de oprichting staat uw vereniging of organisatie in voor de fondsenwerving. Uw project krijgt niet alleen erkenning: de Stichting garandeert ook dat het geld wel degelijk aangewend wordt voor dat specifieke project en ze regelt de fiscale aspecten.

Budget

Het budget wordt bepaald in functie van het goedgekeurde project; er is een minimum noch een maximum. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd

  • Een afhouding van €250 te doen op de eerste giften overgemaakt voor projecten met een budget onder €25.000
  • Jaarlijks 2% op het bedrag van de gecumuleerde giften vanaf €25.000 aan te wenden

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: GEBABEBB van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van de culturele mecenaatsrekening voor musea geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Koning Boudewijnstichting aflevert.

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Werken naar mogelijkheden; Zonnehoeve Production zet in op een goeie werkomgeving voor personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt

Gelijke kansen Personen met een beperking

Maatwerk is zeker geen bezigheidstherapie
Karolien Hulsbosch
CEO van Zonnehoeve

Alaska – Mexico per handbike? Michiel deed het!

"Ik deed het uiteraard ook voor mezelf, omdat ik wil blijven reizen. Maar ik wil ook andere mensen met een beperking inspireren. Je wereld hoeft niet klein te worden na een ongeval."
Michiel Desmet

Zorgzame Buurten: stappen naar verbinding