CENTRUM VOOR FILANTROPIE

Maximale impact voor uw filantropisch engagement.

U wil (een deel van) uw vermogen aanwenden voor een of meerdere goede doelen die u na aan het hart liggen?

Het Centrum voor Filantropie van de Koning Boudewijnstichting helpt u om uw filantropisch engagement vorm te geven: de toekomst van een kunstcollectie veilig stellen, medisch-wetenschappelijk onderzoek steunen, kwetsbare jongeren helpen, een natuurgebied beschermen… In uw eigen buurt, in België, in Europa en/of internationaal.

Elke filantroop heeft zijn eigen verhaal. Elk engagement is uniek. En elk traject is anders. Onze filantropieadviseurs werken daarom samen met u een oplossing op maat uit, die duurzame en doeltreffende resultaten garandeert voor de middelen die u aan filantropie wil besteden. Het hoeft niet om fortuinen te gaan: wij willen een toegankelijke filantropie. Iedereen kan een impact hebben wanneer de middelen juist worden gebruikt.

Ervaring en expertise

Ons Centrum voor Filantropie geeft u het voordeel van zijn lange ervaring: ruim dertig jaar al beheert het filantropische projecten en bouwt het aan zijn uitgebreide netwerk in België en internationaal.

Onze filantropieadviseurs bieden u een luisterend oor. Zij helpen u uw wensen te verduidelijken, projecten te plannen, activiteiten te organiseren, budgetten te beheren en de impact ervan te evalueren. Zij informeren u en staan u bij voor de juridische, fiscale en administratieve aspecten. Zij adviseren u over de verschillende filantropische formules om de beste strategie uit te werken die een maximale impact garandeert. U houdt de regie in handen en u kiest in welke mate u betrokken wil zijn bij het financieel beheer en/of de selectie van de projecten die uw steun krijgen.

Uw filantropisch project in 5 stappen

  1. Verduidelijken
    Wat is uw doel? Welke uitdagingen zijn er? Wie kan uw partner op het terrein zijn?

  2. Plannen
    Welke formule heeft de meeste impact en is het meest gepast voor u?

  3. Organiseren
    Hoe uw project organiseren, op strategisch, financieel en praktisch vlak?

  4. Beheren
    Hoe uw project en het geld dat ervoor is toegezegd beheren?

  5. Impact evalueren
    Zijn uw doelen gehaald? Moet er bijgestuurd worden?

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Hoe een voedselbos uit Zelem je terug naar de Seventies katapulteert: “We willen de mensen uit de buurt opnieuw dichter bij de natuur brengen”

De mensen uit de buurt zullen dus een cruciale rol spelen en zorgen ervoor dat het Voedselbos kan uitgroeien tot een ontmoetingsplaats en een ‘geniet-van-de-natuur’-plaats.
Nia Gelders
initiatiefneemster

Samen koken, samen genieten met de Authentieke Keuken

Dat is een van de doelen van ons project: mensen samenbrengen en zo de drempel verlagen voor anderstaligen om contacten te leggen en tegelijkertijd mensen kennis laten maken met andere culturen. Het is een manier om mensen te stimuleren en activeren. Veel nieuwkomers willen echt iets doen voor de maatschappij waarin ze wonen, ze willen tonen wat ze in hun mars hebben. En hier kunnen ze dat.
Sooi Gaethofs
Projectverantwoordelijke

Buurtbewoners trekken samen de kar

Lokaal

“De buurtkar creëert een laagdrempelige ontmoetingsplek die voor verbinding zorgt”
Vanessa Van De Vyver
Centrumleider Buurtcentrum De Griel