OPGELET! Tussen 2 en 9 februari zal het candidate.kbs-frb.be platform niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken.

Bedrijfsfonds

Een partnerschap uitwerken met de Stichting voor uw filantropische activiteiten.

Uw bedrijf wil zijn filantropische activiteiten vormgeven en daarvoor een partnerschap aangaan met de Koning Boudewijnstichting?

Met een Bedrijfsfonds kan uw bedrijf zich efficiënt inzetten voor een of meer goede doelen in België en/of in het buitenland. Het zet bovendien het imago van uw onderneming in de verf bij uw klanten, uw aandeelhouders en uw personeel.

De Koning Boudewijnstichting heeft in de loop der jaren een ruime ervaring opgebouwd met partnerschappen met bedrijven en met de oprichting en het beheer van een Bedrijfsfonds. Wij creëren bovendien synergiën tussen verschillende Fondsen en programma’s van de Stichting om de impact van hun acties op het terrein te vergroten.

Looptijd

Het Bedrijfsfonds heeft een looptijd van minstens drie jaar, die verlengd kan worden.

Werking

Voor de oprichting gaat de Koning Boudewijnstichting te rade bij Vigeo Eiris over het algemene beleid van het bedrijf en zijn beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na de oprichting doet de Koning Boudewijnstichting het administratieve beheer van het Bedrijfsfonds, waakt over de impact ervan, volgt de goede werking op en geeft het Fonds de nodige bekendheid. Een onafhankelijk Bestuurscomité waarin zowel het bedrijf als de Stichting vertegenwoordigd is, neemt de strategische beslissingen. Een onafhankelijke jury selecteert de projecten die steun verdienen.

Budget

Het Bedrijfsfonds heeft een minimum startkapitaal van 50.000 euro per jaar om projecten te financieren. Et is een eenmalige oprichtingskost van 5.000 euro. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de giften aan het Fonds. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerd giften: 3% tussen 100.000 en 500.000 euro, 1% tussen 500.000 en 1 mio euro, en 0,5% boven 1 mio euro, met een minimum van 10.000 euro per jaar.

Fiscaliteit

Het vermogen van het Fonds bestaat uit een jaarlijkse bijdrage op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting. De stortingen van de onderneming zijn fiscaal aftrekbaar van de belastbare winst (artikel 145/33 van het Belgisch Wetboek op de Inkomstenbelasting).

Bedrijven gevestigd of met filialen:

Contact

Carine Poskin
poskin.c@kbs-frb.be
+ 32 2 549 02 31

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Samen brood bakken en tijd maken om verhalen, zorgen en dromen te delen

Lokaal en regionaal burgerengagement

“Dit project biedt me de kans om bezig te zijn met het mooiste ambacht dat er is. Meer nog, ik kan de kennis en kunde doorgeven aan volgende generaties!”
Giel Creemers
drijvende kracht achter het project

Marieke Vervoort: verslaafd aan het leven

Kwaliteit van zorg

"Ik had mijn eigen leven onder controle. En kijk, ik ben er nog steeds. Je doet altijd meer en meer omdat je je eigen leven in handen hebt. Je kunt zeggen wanneer het genoeg is."
Marieke Vervoort
atlete, Paralympische Spelen Rio 2016

Trampoline naar werk voor vrouwen met een migratieachtergrond

Migratie, Integratie & Inclusie

"Dankzij ons project kunnen vrouwen met een migratieachtergrond zich bewust worden van hun vaardigheden."
Veronique De Clercq
Vluchtelingenwerk Vlaanderen