Transnational Giving Europe

Filantropie faciliteren in Europa.

Dankzij het netwerk Transnational Giving Europe (TGE), gecoördineerd door de Koning Boudewijnstichting, kan een schenker in België (individu, bedrijf of organisatie) een project van algemeen belang in een ander Europees land steunen, en toch een fiscaal voordeel in België genieten.

Omgekeerd kunnen organisaties en verenigingen in België dankzij het TGE-netwerk giften inzamelen in andere Europese landen. De giften die worden overgemaakt door Europese schenkers (individuen, bedrijven of organisaties) zijn fiscaal aftrekbaar, in overeenstemming met de wetgeving in de betrokken landen.

20 landen

Dankzij de samenwerking tussen nationale partnerstichtingen maken al 20 Europese landen deel uit van het TGE-netwerk:

In de toekomst wil het netwerk zijn dienstverlening uitbreiden naar de hele Europese Unie.

Onlineplatform

Om grensoverschrijdend geven nog vlotter te doen verlopen en de Europese filantropie een boost te geven, kunnen de giften via het TGE-netwerk uitgevoerd worden via een onlinegiftenplatform. Dankzij deze gebruiksvriendelijke digitale oplossing kunnen individuen en bedrijven giften doen voor de goede doelen en organisaties van hun keuze in Europa. Ze behouden de fiscale voordelen in het land waar ze verblijven, en dit alles in een veilig juridisch en fiscaal kader.

Contact

Carine Poskin
tge@kbs-frb.be
+ 32 2 549 02 31