OPGELET! Tussen 2 en 9 februari zal het candidate.kbs-frb.be platform niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken.

Charity account

Begeleiding krijgen voor uw filantropische steun (donor advised).

Uw bedrijf wil kiezen welke projecten van algemeen belang het steunt en daarvoor omkaderd worden door de Stichting?

Met een Charity Account kan de Koning Boudewijnstichting uw bedrijf begeleiden bij zijn keuzes en de opvolging garanderen van de projecten die uw bedrijf gekozen heeft. Ze waakt daarbij over het fiscale voordeel. En dit van het lokale tot het internationale niveau.

Looptijd

Een Charity Account heeft een looptijd van minstens één jaar, die verlengd kan worden.

Werking

Voor de oprichting van een Charity Account gaat de Koning Boudewijnstichting te rade bij Vigeo Eiris over het algemeen beleid van het bedrijf en zijn beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na de oprichting doet de Koning Boudewijnstichting het administratief en financieel beheer van de Charity Account. Het bedrijf stelt voor en beslist welke projecten steun krijgen.

Budget

Een Charity Account heeft een minimum startkapitaal van 50.000 euro per jaar. Er is een eenmalige oprichtingskost van 5.000 euro. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de gedaan giften. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerd giften: 3% tussen 100.000 en 500.000 euro, 1% tussen 500.000 en 1 mio euro, en 0,5% boven 1 mio euro.

Fiscaliteit

Het vermogen van een Charity Account bestaat uit een jaarlijkse bijdrage op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting. De stortingen van de onderneming zijn fiscaal aftrekbaar van de belastbare winst (artikel 145/33 van het Belgisch Wetboek op de Inkomstenbelasting).

Bedrijven gevestigd of met filialen:

Contact

Carine Poskin
poskin.c@kbs-frb.be
+ 32 2 549 02 31

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Samen brood bakken en tijd maken om verhalen, zorgen en dromen te delen

Lokaal en regionaal burgerengagement

“Dit project biedt me de kans om bezig te zijn met het mooiste ambacht dat er is. Meer nog, ik kan de kennis en kunde doorgeven aan volgende generaties!”
Giel Creemers
drijvende kracht achter het project

Marieke Vervoort: verslaafd aan het leven

Kwaliteit van zorg

"Ik had mijn eigen leven onder controle. En kijk, ik ben er nog steeds. Je doet altijd meer en meer omdat je je eigen leven in handen hebt. Je kunt zeggen wanneer het genoeg is."
Marieke Vervoort
atlete, Paralympische Spelen Rio 2016

Trampoline naar werk voor vrouwen met een migratieachtergrond

Migratie, Integratie & Inclusie

"Dankzij ons project kunnen vrouwen met een migratieachtergrond zich bewust worden van hun vaardigheden."
Veronique De Clercq
Vluchtelingenwerk Vlaanderen