Timing
Ondersteuning
GratisOp het web
2025A - Projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting
De Stichting helpt geld inzamelen voor vernieuwende initiatieven die het algemeen belang dienen. Belgische giften voor projectrekeningen zijn fiscaal aftrekbaar.
Waarover gaat het?
Tal van verenigingen, lokale gemeenschappen of organisaties die zich inzetten voor het algemeen belang, willen actief bijdragen tot het bewerkstelligen van duurzame veranderingen binnen de samenleving. Zij kunnen vaak rekenen op de steun en hulp van personen of bedrijven die hen via giften de nodige financiële middelen bezorgen om hun doelstellingen te verwezenlijken. Die schenkers verlenen bij voorkeur steun aan projecten die aansluiten bij hun eigen specifieke maatschappelijke bekommernis en de nodige garanties bieden qua niveau en doeltreffendheid.
De Stichting heeft zowel oog voor de reële behoeften van projecten die door de samenleving worden gedragen als voor de wens van de schenkers om bij de projecten zelf betrokken te worden. De Stichting wil de solidariteit stimuleren en biedt via het systeem van 'projectrekening' de mogelijkheid om de vrijgevigheid van vele schenkers in te zetten tot een billijker samenleving.
Een projectrekening helpt de organisatie of vereniging om geld in te zamelen. De projectrekening wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, waardoor uw project meer erkenning en zichtbaarheid krijgt.
Schenkers kunnen er ook zeker van zijn dat hun geld goed besteed wordt, als ze (al dan niet online) een gift overmaken op een projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting.
Bovendien krijgen schenkers met fiscale woonplaats in België een fiscaal attest voor giften vanaf 40€.
Gelieve aandachtig de selectiecriteria en de werkingsdocumenten door te nemen vooraleer u een aanvraag indient.
U vindt beide nota’s hiernaast terug bij 'bijkomende informatie'.
Voor wie?
Drie keer per jaar lanceert de Koning Boudewijnstichting een oproep en kan u een aanvraag indienen. Zie "Timing" hiernaast. Het aanvraagformulier wordt overgemaakt aan het Comité der Lokale Filantropie; dat 3 keer per jaar bijeenkomt en een selectie maakt. Het advies van dat Comité is bindend voor de Koning Boudewijnstichting. Er kan geen beroep tegen aangetekend worden. Alle aanvragers worden op de hoogte gebracht van de (positieve of negatieve) beslissingen van het Comité.
Bekijk de selectiecriteriaHoe indienen?
-
Verzeker u ervan dat u in aanmerking komt voor deze projectoproep.
Bekijk de selectiecriteria -
Log in op uw account via https://candidate.kbs-frb.be of maak er één aan als het de eerste keer is.
-
Vul het onlinedossier in (in meerdere stappen als u dat wil).
-
Verzend uw dossier zodra het volledig is ingevuld.
-
Ontvang een bevestigingsmail en uw dossier in pdf-vorm.