Bedrijf/KMO

Uw bedrijf wil zich efficiënt inzetten voor het algemeen belang en een positieve sociale impact hebben?

Bedrijven en KMO’s investeren steeds talrijker in maatschappelijke projecten die verband houden met hun activiteiten, hun maatschappelijk doel of het engagement van hun medewerkers. Bedrijfsfilantropie ondersteunt niet alleen een of meer goede doelen, ze is voor bedrijven ook een efficiënte manier om hun waarden te verdedigen en hun imago in de verf te zetten, en daarnaast fiscale voordelen te genieten.

Financiële schenking, mecenaat in natura of in competenties: bedrijfsfilantropie kan verschillende vormen aannemen. Of u zich nu in eigen streek wil inzetten, in Europa en/of internationaal, ons Centrum voor Filantropie werkt samen met u een oplossing op maat uit, die is aangepast aan uw doelen. Wij stellen onze jarenlange ervaring, onze expertise en ons uitgebreide netwerk ter beschikking.

Welke formule om uw filantropisch project vorm te geven?

Ontdek hier enkele van onze filantropische formules. Wij staan ter beschikking om ze op maat van uw project uit te werken.

Een lokaal project steunen

Nabijheidsfilantropie is ook een interessante manier voor uw bedrijf om zich te engageren voor het algemeen belang.

Uw bedrijf kan een of meer goede doelen in zijn streek steunen en het bedrijf zo steviger lokaal verankeren, met een gift voor bestaande filantropische initiatieven:

Uw bedrijf kan zich ook inzetten voor streekontwikkeling in het kader van een Streekfonds.

Giften uit het buitenland ontvangen voor uw filantropisch initiatief

Schenkers (particulieren, bedrijven, organisaties) in Frankrijk¸ Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Denemarken kunnen rechtstreeks een gift doen aan het filantropisch initiatief van uw bedrijf via de Koning Boudewijnstichting. Toch genieten ze de fiscale voordelen van het land waar ze gevestigd zijn, in overeenstemming met de belastingwetgeving van het betreffende land. Wij zorgen ervoor dat ze de geldige fiscale attesten van de betrokken landen ontvangen.

Bovendien kan uw filantropisch initiatief terugvallen op ons uitgebreide internationale netwerk om giften te ontvangen van andere landen in Europa en/of elders in de wereld.

Een gift overmaken

Uw bedrijf/KMO wil bijdragen aan een van de Fondsen die de Koning Boudewijnstichting beheert, aan een projectrekening of aan een specifieke actie van de Stichting, in België of in het buitenland? U kan snel en veilig een gift overmaken.

Advies nodig?

Bogend op 30 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk in België en internationaal helpt ons Centrum voor Filantropie u uw wensen te verduidelijken, uw project te plannen, organiseren en beheren en de impact ervan te evalueren. U houdt de regie in handen en u kiest hoe u betrokken wil worden.

Onze filantropieadviseurs bieden een luisterend oor. Zij informeren u en staan u bij voor de juridische, fiscale en administratieve aspecten. Vanuit hun onafhankelijke en pragmatische positie helpen zij u op elk moment uw filantropisch engagement vorm te geven, om samen aan meer en betere filantropie te doen.

Downloaden

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Hoe een voedselbos uit Zelem je terug naar de Seventies katapulteert: “We willen de mensen uit de buurt opnieuw dichter bij de natuur brengen”

De mensen uit de buurt zullen dus een cruciale rol spelen en zorgen ervoor dat het Voedselbos kan uitgroeien tot een ontmoetingsplaats en een ‘geniet-van-de-natuur’-plaats.
Nia Gelders
initiatiefneemster

Samen koken, samen genieten met de Authentieke Keuken

Dat is een van de doelen van ons project: mensen samenbrengen en zo de drempel verlagen voor anderstaligen om contacten te leggen en tegelijkertijd mensen kennis laten maken met andere culturen. Het is een manier om mensen te stimuleren en activeren. Veel nieuwkomers willen echt iets doen voor de maatschappij waarin ze wonen, ze willen tonen wat ze in hun mars hebben. En hier kunnen ze dat.
Sooi Gaethofs
Projectverantwoordelijke

Buurtbewoners trekken samen de kar

Lokaal

“De buurtkar creëert een laagdrempelige ontmoetingsplek die voor verbinding zorgt”
Vanessa Van De Vyver
Centrumleider Buurtcentrum De Griel