Myriad

Vrijgevigheid kent geen grenzen. Als antwoord op de groeiende vraag van schenkers die goede doelen elders in de wereld willen steunen, heeft de Koning Boudewijnstichting haar internationale netwerk verder uitgebouwd.

In die geest hebben wij Myriad, alliantie voor grensoverschrijdende schenkingen, opgericht. Myriad bouwt voort op bijna 30 jaar acties van de Stichting op het terrein in Noord-Amerika en op de jarenlange deskundigheid van Give2Asia, een Amerikaanse filantropische stichting met filialen in de SAR Hongkong en Australië. Ons doel is om grensoverschrijdende filantropie over de hele wereld te vergemakkelijken en aan te moedigen.

Meerdere voordelen

Dankzij Myriad kunnen schenkers (particulieren, bedrijven en organisaties) in vier continenten goede doelen steunen in bijna 100 landen, en daarbij gebruik maken van:

 • kwalitatieve filantropische diensten en advies;
 • vele geografische opties om giften over te maken;
 • een uitgebreid netwerk van non-profitorganisaties en begunstigden om te steunen;
 • administratieve en belastingvoordelen.

Internationale samenwerking

De Myriad-alliantie is verankerd in en versterkt de bestaande samenwerking tussen verschillende internationale structuren voor filantropie:

 • De Koning Boudewijnstichting (ook gekend onder de naam Myriad Europe), legt verbanden tussen schenkers en ondersteunde projecten in België, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. De Koning Boudewijnstichting is ook een van de belangrijkste stichtende partners van het netwerk Transnational Giving Europe;
 • Myriad USA kan bogen op meer dan twee decennia ervaring in het aanbieden van advies en oplossingen op maat voor schenkers in de VS die goede doelen in het buitenland willen steunen, in de regio Azië-Stille Oceaan, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Naast de fiscale voordelen die Myriad USA mogelijk maakt, staat onze partner bekend om zijn grondige kennis van de lokale wetgeving met betrekking tot internationale giften en de non-profitsector in Europa en Afrika. Myriad USA werkt ook samen met universiteiten, musea en andere Europese en Afrikaanse instellingen zonder winstoogmerk die giften willen inzamelen in de Verenigde Staten.
 • Myriad CANADA, ondersteunt filantropen – particulieren, families, bedrijven en stichtingen – die goede doelen over de hele wereld willen steunen. Deze filantropische organisatie, opgericht in 2017 en geregistreerd in Canada, ontwikkelt oplossingen op maat die rekening houden met de specifieke wensen van elke schenker. Dankzij Myriad CANADA kunnen schenkers hun filantropische ambities waarmaken via internationale projecten over de hele wereld en kunnen ze gebruikmaken van de kennis van Myriad CANADA over de Canadese wetgeving en belastingvoordelen.
 • Myriad Australia, een internationale organisatie zonder winstoogmerk gevestigd in Melbourne, die optreedt als strategische partner en bondgenoot op het gebied van filantropie. Myriad Australia heeft een breed aanbod van diensten voor Australische particulieren, bedrijven en non-profitorganisaties.
 • Give2Asia, een Amerikaans publieke filantropische instelling die schenkers over de hele wereld helpt om het volledige proces van steunverlening in China te faciliteren. De grondige lokale kennis van Give2Asia, 20 jaar ervaring en gespecialiseerde lokale kantoren bieden particulieren, bedrijven en verenigingen ondersteuning en mogelijkheden om hun filantropische doelstellingen te verwezenlijken.
 • Give2Asia Foundation (Hong Kong), opgericht als een goed doel volgens Paragraaf 88 in 2012. Give2Asia Foundation (Hongkong) fungeert als lokale partner op het gebied van filantropie en werkt samen met particulieren, bedrijven en particuliere stichtingen om hun filantropische doelstellingen te verwezenlijken. Door de strategische locatie in de SAR Hongkong is het mogelijk om grensoverschrijdende schenkingen te bevorderen voor goede doelen binnen de Greater Bay Area en wereldwijd.
 • Gift Trust New Zealand, een erkende filantropische organisatie, die sinds 2009 schenkers helpt om hun giften te vereenvoudigen en te versterken.

Contact

Stéphanie Smets
smets.s@mandate.kbs-frb.be
Tel.: +32 549 61 53