De procedure uitgelegd

Steun voor uw project, stap na stap.

Zoekt u, als individu of als organisatie in België of in het buitenland, (financiële) steun om een project te realiseren voor het algemeen belang?

Reageer op een van onze projectoproepen. Volg deze gids: wij leggen de procedure stap na stap uit, van het vinden van een oproep tot de uitvoering van uw project.

Voorzie voldoende tijd! Gemiddeld hebt u 17 uur nodig voor al het werk dat nodig is om steun te krijgen: 6 uur om het kandidaatsdossier in te dienen en 11 u voor de opvolging nadat u de steun hebt gekregen (administratie, boekhouding, rapportering). Voor kleinere bedragen hebt u minder tijd nodig.

Projectsteun in 5 stappen

1. Zoek een projectoproep

Wij lanceren jaarlijks meer dan 150 projectoproepen. Zoek een oproep die past bij de eigenheid van uw project. Controleer goed of uw project overeenstemt met de selectiecriteria van de oproep.

Bekijk alle projectoproepen

 

2. Dien een dossier in

Hebt u een oproep gevonden die past bij uw project? Dien uw kandidaatsdossier online in. Het is niet mogelijk om dat per mail of per post te doen.

  1. Klik op de oproeppagina op ‘Uw kandidatuur indienen’.

  2. Log in op uw account via https://candidate.kbs-frb.be, of maak er één aan als het de eerste keer is.

  3. Vul het onlinedossier in (in meerdere keren als u dat wil).

  4. Verzend uw dossier zodra het volledig is ingevuld.

  5. U ontvangt een bevestigingsmail en uw kandidaatsdossier in pdf-vorm.

Hulp nodig?

Contacteer ons via
proj@kbs-frb.be
+32 2 500 4 555

3. Selectie

Voor elke oproep evalueert een jury of een bestuurscomité met onafhankelijke experts de ingediende projecten. U krijgt een mail die meedeelt of uw project al dan niet geselecteerd is.

Bekijk al onze begunstigden

 

4. Uitvoering en evaluatie

Uw project is geselecteerd? Proficiat! U moet een tussentijds en/of een eindrapport indienen over de uitvoering van uw project, zoals aangegeven in de overeenkomst die u zal ondertekenen. Wij evalueren ook het proces en de impact van de projecten om er lessen uit te trekken.

Impact evalueren

 

5. Communicatie

U bent onze beste ambassadeur! Aarzel niet om over uw project te praten met uw omgeving, in de media en op sociale media. Zeg waar uw project het verschil maakt en anderen kan inspireren. Neem deel aan onze jaarlijkse fotowedstrijd en probeer bijkomende steun te vinden voor uw project.

Tips om te communiceren over uw project