Gezond Leven

Investeren in preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

Wie gezond leeft voelt zich beter, zowel fysiek als mentaal. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om gezond te leven. Via de actie van Fondsen die ze beheert zet de Koning Boudewijnstichting zich in voor preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

• projecten ondersteunen die kinderen en jongeren aanmoedigen om gezond te eten en voldoende te bewegen;
  • onderzoek naar gezondheidsbevordering en preventie van ziekten stimuleren.

Gezond leven maakt deel uit van het programma Gezondheid

Fonds BYX – ‘Niet rond de pot draaien!’ - Basisscholen

Steun aan de basisscholen van de Federatie Wallonië-Brussel die zich inzetten om de staat, toegang en het beheer van hun toiletten te verbeteren.

Fonds BYX - "Niet rond de pot draaien!" - secundaire scholen

Steun aan de secondaire scholen van de FWB die zich inzetten om de staat, toegang en het beheer van hun toiletten te verbeteren

Bekendgemaakt

Promotie van een gezond voedingspatroon en van voldoende lichaamsbeweging

Oproep voor projecten die gezonde voedingsgewoonten en voldoende lichaamsbeweging bevorderen bij kinderen en jongeren

Bekendgemaakt

CAW Boom Mechelen Lier

Gespreskroute Trenziria; Divers-sensitief & Inclusief.

Via de gespreksmethodiek Trenziria reflecteren klassen, gestructureerd en veilig, over diversiteit, respect en inclusie, en over de meerwaarde voor het samen leven/leren.

City Pirates Foundation

Piratentuin te Luchtbal

De jongeren van het sociaal voetbalproject willen een moestuin creëren om dan met de oogst samen te koken en te eten met de buurtbewoners, ter versterking van het samenleven.

Ecole fondamentale provinciale d'application de Morlanwelz

"Chasse" au gaspi!

Als ecoschool en aansluitend bij het introduceren van drinkfonteintjes, veldflessen en pedagogische vijvers, kiezen voor ecologische wasmiddelen, inrichten van een nieuw sanitair…

Brussel – Responsible Young Drivers

Alcoholtoestellen, een tolwagen en een crashtest aankopen.

Oasis Eureka (Fonds)

Het Fonds steunt: onderzoek rond weesziekten, financiering van medische behandelingen voor kwetsbare personen, kansarme kinderen en toegang tot water.

Ternat - TOP-25 Europe vzw (Projectrekening)

Een virtual reality fietssimulator maakt jongeren bewust van de gevaren van drugs- en alcoholgebruik tijdens het rijden.

12 scholen en organisaties zetten jongeren aan om evenwichtig te eten en te sporten

23 08 2022

Het Fonds Voeding en Gezondheid van de Federatie van de Voedingsindustrie steunt 12 projecten die gericht zijn op evenwichtige voeding en voldoende beweging.

Bijna 1 miljoen euro om het welzijn van eerstelijnsprofessionals te bevorderen

14 04 2022

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck steunt met bijna 1 miljoen euro praktijkgerichte projecten op korte termijn, die het welzijn van eerstelijnsprofessionals bevorderen.

24 projecten om chronische stress duurzaam te bestrijden bij zorgpersoneel

18 01 2022

24 projecten om chronische stress te bestrijden bij zorgpersoneel krijgen steun van het Fonds voor Solidaire Zorg, voor een totaalbedrag van 512.544 euro.

In Kinshasa bestrijden vrijwilligers de angst voor verbanning wegens hiv/aids

Gezond Leven

"Aidspatiënten worden nog steeds geconfronteerd met stigma's en afwijzing. In een PODI kunnen we zonder schaamte praten met andere leden van de gemeenschap."
Jean Lukela
Oprichter van het nationale netwerk van gemeenschapsgroepen van aidspatiënten