Gezond Leven

Investeren in preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

Wie gezond leeft voelt zich beter, zowel fysiek als mentaal. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om gezond te leven. Via de actie van Fondsen die ze beheert zet de Koning Boudewijnstichting zich in voor preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

• projecten ondersteunen die kinderen en jongeren aanmoedigen om gezond te eten en voldoende te bewegen;
  • onderzoek naar gezondheidsbevordering en preventie van ziekten stimuleren.

Gezond leven maakt deel uit van het programma Gezondheid

Fonds Van Mulders-Moonens – Voor een betere verankering van gezondheidspromotie en ziektepreventie in de opleiding van eerstelijnsprofessionals

Gezondheidspromotie en ziektepreventie in de toekomst op een betere en meer concrete wijze integreren in de basisopleiding of bijscholing van eerstelijnsprofessionals in België.

Fonds BYX - "Niet rond de pot draaien!" - secundaire scholen

Steun aan de secondaire scholen van de FWB die zich inzetten om de staat, toegang en het beheer van hun toiletten te verbeteren

Bekendgemaakt

Promotie van een gezond voedingspatroon en van voldoende lichaamsbeweging

Oproep voor projecten die gezonde voedingsgewoonten en voldoende lichaamsbeweging bevorderen bij kinderen en jongeren

Institut Saint-Charles

Po'tassé

Een composttoilet installeren in elke kleuterklas om te voorkomen dat de kinderen buiten onder een afdak naar de wc moeten gaan en om bij te dragen tot hun ecologische opvoeding.

IMP du Hainaut- section La Louvière

"Ensemble contre la Covid-19"

Installeren van zeepverdelers in de klassen en sensibiliseren van deze bijzondere doelgroep (lichte verstandelijke beperking, gedrags- en leerproblemen) om hen te stimuleren hun …

Arktos - Leuven

RODE SPEURNEUZEN OP SCHATTENJACHT

In de basisschool met leerlingen op zoek gaan naar de krachten, talenten en kwaliteiten die ze nodig hebben om zich goed te voelen en uit te groeien tot sterke burgers.

Love Health Center (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van het Love Health Centre, die iedereen sensibiliseren, steunen en begeleiden bij zijn intieme, relationele en seksuele ontplooiing.

Ternat - TOP-25 Europe vzw (Projectrekening)

Een virtual reality fietssimulator maakt jongeren bewust van de gevaren van drugs- en alcoholgebruik tijdens het rijden.

Eudomos (Fonds)

Het Fonds Eudomos steunt initiatieven ten behoeve van senioren in Oost-België.

12 scholen en organisaties zetten jongeren aan om evenwichtig te eten en te sporten

23 08 2022

Het Fonds Voeding en Gezondheid van de Federatie van de Voedingsindustrie steunt 12 projecten die gericht zijn op evenwichtige voeding en voldoende beweging.

Bijna 1 miljoen euro om het welzijn van eerstelijnsprofessionals te bevorderen

14 04 2022

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck steunt met bijna 1 miljoen euro praktijkgerichte projecten op korte termijn, die het welzijn van eerstelijnsprofessionals bevorderen.

24 projecten om chronische stress duurzaam te bestrijden bij zorgpersoneel

18 01 2022

24 projecten om chronische stress te bestrijden bij zorgpersoneel krijgen steun van het Fonds voor Solidaire Zorg, voor een totaalbedrag van 512.544 euro.

In Kinshasa bestrijden vrijwilligers de angst voor verbanning wegens hiv/aids

Gezond Leven

"Aidspatiënten worden nog steeds geconfronteerd met stigma's en afwijzing. In een PODI kunnen we zonder schaamte praten met andere leden van de gemeenschap."
Jean Lukela
Oprichter van het nationale netwerk van gemeenschapsgroepen van aidspatiënten