Elders in Afrika

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang in Afrika.

Afrika is een van de continenten waar de Koning Boudewijnstichting internationaal het meest intensief mee bezig is, overeenkomstig de wensen van de filantropen en de schenkers die zich samen met ons inzetten. Naast de landen die we prioritair begunstigen ondersteunen we ook elders in Afrika projecten van algemeen belang in verschillende domeinen: gezondheid, armoedebestrijding, onderwijs, economie, klimaat… Om onze impact te vergroten werken we samen met andere partners en filantropische organismen waaronder KBFUS en KBF CANADA.

Onze acties

  • particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die willen helpen de levensomstandigheden van de bevolking in Afrika te verbeteren;
  • lokale individuen en organisaties ondersteunen die bijdragen aan de groei in hun land;
  • leningen en bankgaranties toekennen aan spelers van de burgersamenleving. Meer informatie in ons subprogramma Ondernemingen voor ontwikkeling.

Elders in Afrika maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie op kbfafrica.org

Kregen steun

Elman Peace and Human Rights Centre

Peace starts with me: empoweren van alle betrokkenen om bij te dragen tot verzoening

Investeren in geestelijke gezondheid en welzijn en doorbreken van de generationele conflictcirkel die bijdraagt aan het voortduren van de oorlog in Somalië.

Waumbe Youth Development

Waumbe, is a Swahili word that means “Build them”. Waumbe Youth Development is a Non-Profit Organization established in 2014. Waumbe aims and seeks to progressively develop purpose driven young African youth and equipping them for the future.

Steunen van de permanente ontwikkeling van gemotiveerde Afrikaanse jongeren, en hen voorbereiden op de toekomst via programma's die de oorzaken van hun problemen aanpakken, zoals…

Magiro Hydro Electricity Ltd

EmPOWERING Youth and Women entrepreneurship in Murang’a Country, Kenya

Opschalen van 2 kleine waterkrachtcentrales in ruraal Kenia tot 3000 gebruikers. Toegang tot electriciteit is ook een hefboom voor groei en inkomen voor jonge (vrouwelijke) onder…

Fondsen en filantropieformules

Sprinkle (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van vzw Sprinkle, een opvangcentrum voor Aids-weeskinderen in Zuid-Afrika.

Urgence Identité Afrique (Fonds)

Een cultuur van systematische geboorteregistratie bevorderen, in Sub-Sahara Afrika, bij zowel ouders, lokale administraties als bij de Staat.

Synergie Wallonie pour l'Egalité entre les Femmes et les Hommes (Projectrekening)

In het kader van de gelijkheid van kansen in Kigali (Rwanda), organiseren van opleidingscursussen voor (al dan niet kwetsbare) middelhoog opgeleide vrouwen, om bij te dragen tot …

Verhalen

Epilepsie in Rwanda uit de schaduw halen

Elders in Afrika

“Voor veel Rwandezen zijn epilepsieaanvallen het gevolg van een vervloeking of een poging tot vergiftiging. Patiënten worden gestigmatiseerd, gemarginaliseerd en geschuwd.”
Dr. Fidèle Sebera
Neuroloog

Teruggrijpen naar het verleden van Congo om een toekomst te bouwen

Elders in Afrika

“Onze burgers hebben zich nooit willen onderwerpen.”
Elikia M’Bokolo

Een juridische identiteit voor iedereen

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de systematische geboorteaangifte stimuleren bij ouders, lokale gemeenschappen en overheden in Sub-Saharaans Afrika.”
André Franck Ahoyo
Fonds Urgentie Identiteit Afrika